Utolsó kommentek

  • kalapácstollú: @Zoli: Ott is csak szintetikus, alkoholmestes kvászt kapni a boltokban? (2011.06.27. 16:54) Kvász (alkohol 0.)
  • kalapácstollú: Én most készítem a 16. főzetemet. :) Pontosabban, épp erjed. Boltban én is vet... (2011.06.27. 16:51) Kvász (alkohol 0.)
  • moshka: kvaszt most már azért Magyarországon is lehet kapni, vannak orosz boltok, én s... (2009.02.24. 11:58) Kvász (alkohol 0.)
  • Utolsó 20

Könyvjelzőtár

Friss topikok

  • kalapácstollú: @Zoli: Ott is csak szintetikus, alkoholmestes kvászt kapni a boltokban? (2011.06.27. 16:54) Kvász (alkohol 0.)
  • Finta Emese-Erzsébet: Gondoltam megnézem, írtál-e még. Örvendek, hogy igen. Jó látni benneteket ilyen boldognak... Eta i... (2008.02.09. 12:07) Szilveszter 2007
  • foszto: Nem haltam meg, csak nagy változásokra készülök offline. Valami majd meglátszik a blogba es, csak ... (2007.06.14. 07:39) Meghalt Mary Douglas
  • Magyari: Hát, engem már eleve Magyarinak szólítottak. Hogy téged miért kezdtelek Márkőü-zni, már nem tudom ... (2007.06.03. 12:21) Mesék 5: Medve
  • Márkó Laci: köszi, de marha vagyok :) (2007.05.31. 06:21) Gyakorlati teológia

Egérvadászat

2007.05.15. 16:44 | foszto | 6 komment

Durva fűrészporszerű törmelék jelent meg az ajtónk sarkánál, s Tünde szimatolni kezdett. Nem kellett nagy szakértelem, hamar rájöttünk: egerünk van. Ez talán önmagában nem is volna olyan nagy baj, de macskánk, az viszont nincs, s így az egérfogás reánk marad.

El is indultam egérfogót keresni, s miután a háztartási boltot zárva találtam, vasárnap délután lévén, bementem egy vegyszerboltba, ami valami oknál fogva nyitva volt. Mérget ugyan nem akartam venni, mert még megeszi a gyermek, de gondoltam, hátha tudnak valami olyant adni, ami nem árthat nekünk, s mégis megfogja az egeret. Láttam már valahol olyan légypapír-szerű ragasztót, amire reáragad az egér lába, s nyakon lehet csípni.

Az boltban előadtam a kérésem, ezt szó szerint kell érteni, mert a verbális és nemverbális képességeimet egyaránt megcsillogtattam: egér - mondtam oroszul, s határozott mozdulattal elhúztam az ujjam a torkom előtt keresztirányba. Az asszony azonnal megértette és elővett két egérfogót. Az egyik jó nagy volt, gondolom, inkább patkányokra lehetett dizájnolva, a másik tenyérnyi, éppen egereknek való.

A címkén íjas-nyilas 'green belt' (oroszosan írva) vadász, hadd lássa a vevő, hogy igazi bióeszközzel léphet fel a kártevők ellen. Meg is vettem azonnal. Hazafele azon morfondíroztam, hogy mit is tegyek csalinak a csapdára. Felmerült bennem, hogy egy kis darab maazdámer sajtot megérdemelne az áldozat legalább végpercében, de végül mégiscsak a hagyományos szalonnabőr mellett maradtam.

Itthon bemutatót tartottam a gyermekeknek az egérfogó veszélyeiről. El is tört egy ceruzát a lecsapódó rugó. Matyinak magyaráztam, hogy gondolja el, mi történne, ha az ujja lenne a ceruza helyett. Kamilla már előre sajnálkozott szegény egéren.

Este oda is állítottam a felhúzott csapdát az egérlyuk közelébe, s lefeküdtünk. Reggel, mihelyt felkeltünk, megnéztük a csapdát, de nem történt semmi. Nem fogott egeret, s nem is jelent meg újabb törmelék az egérlyuk szájánál. Gondoltam, hátha jobb belátásra tért az egerünk, s elment máshoz. De nem: ma éjjel megint kitúrt egy halom faforgácsot félig betemetve az egérfogót. Bár az még nem csapódott le, s a csali is érintetlen.

Nem tudom, mit tegyek. Egyelőre várok. Talán lehet, mégis jobb volna egy macskát keríteni? Végül is az 100%-os zöld megoldás lenne.

Címkék: család élővilág

A bejegyzés trackback címe:

https://foszto.blog.hu/api/trackback/id/tr9075676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyari 2007.05.15. 18:36:12

Így átvágni a Green Belt-eket! Mocsok egy egér lehet az, Fosztó mester!

Ban Eta 2007.05.15. 18:41:04

Emlekszem ,Bogdan keresztanyam meselte,hogy mikor az edenyuzletben dolgozott-lehetett ott egerfogot is kapni-bement az uzletbe egy vasarlo es kert egy ketszemelyes egerfogot.
Hat rohogtek rajta.De tenyleg volt nekunk otthon olyan ket hurokkal ellatott egerfogo.
Emlekszel a patkanycsapdara amit apa keszitett?Akkora tusko volt beleszerelve uttetonek mint egy favagocsutak fele.Fogott-e patkanyt?Megkerdezem anyat mikor kinyomtatom a blogot neki.

foszto 2007.05.16. 19:40:02

Magyari: Feketeöves lehet... s úgy látszik nem ijed meg egy-két zöldövestől.

Eta: Emlékszem, persze a patkányüttetőre. De azt már én se tudom fogott-e valamit. S a kétszemélyes egérfogón újra röhögtem egyet.

Magyari 2007.05.16. 20:01:29

A kétszemélyes egérfogón én is röhögök.

foszto 2007.05.19. 14:36:07

Ma éjjel megfogott a csapda egy egeret. Szinte sajnáltuk, már annyira megszoktuk. De lehet van még belölük, majd figyelünk. :)

Ban Eta 2007.05.19. 15:30:49

A gyerekek tanulmanyoztak?
A nadraggyarban is szoktak egervadaszatott tartani osszel.Mivel nem epulet hanem lemezekbol osszerakot termek,alapja semmi,igy az aratas utan ehesen maradt egereknek jo menhely.Innen jut eszembe felsorolni milyen allatokkal lehet a gyarban talalkozni.Kuszott oda mar be;gyik,beka ,kigyo,saska.Berepulnek a pillangok,madarak, cserebogarak.Szinte megneveztem mas allatfajokat is, de eszembe jutott, hogy ez a blogban fog megjelenni es vannak akik alergias rohamot kapnak bizonyos allatfajok hallatan.Dudolom hat a slagert "Neked konnyu lehet, de azert nekem se rossz.
Arra gondolok amire akarok.

süti beállítások módosítása