A kvász rozskenyérből erjesztett üdítőital. Először tavaly kóstoltam Moszkvában, de nem nagyon ízlett. A minap is vettem egy literrel, s egész jólesett inni, pedig ugyanaz a palackozott szűrt kvász volt.
Azt mondják régebben nagy tartályokból árulták az utca szélén csapolva, s mindenki egy söröskrigliből ivott. Én ezt nem láttam még, lehet betiltották, de az is lehet, hogy maglátom majd, ha eljön a nyár.
A kvász íze leginkább a sörhöz hasonlít, de alkoholtartalma nagyon alacsony lehet. Nincs is feltüntetve rajta, talán annyi alkohol lehet benne, mint a mi bodzából erjesztett italunkban. A gyermekek is megihatják. Kamilla meg is kóstolta, de Matyi csak utálkozott. Tünde se rajong érte. Pedig szép, amikor hidegen gyöngyözik egy pohárban, illatos, és savanykás íze felfrissít.
Azt is mondják, hogy az otthon erjesztett kvász a legjobb. Találtam is recepteket, de nem próbáltam még csinálni. Talán majd egyszer, ha megkívánom, és nem lehet majd venni a sarkon.
Azt mondják régebben nagy tartályokból árulták az utca szélén csapolva, s mindenki egy söröskrigliből ivott. Én ezt nem láttam még, lehet betiltották, de az is lehet, hogy maglátom majd, ha eljön a nyár.
A kvász íze leginkább a sörhöz hasonlít, de alkoholtartalma nagyon alacsony lehet. Nincs is feltüntetve rajta, talán annyi alkohol lehet benne, mint a mi bodzából erjesztett italunkban. A gyermekek is megihatják. Kamilla meg is kóstolta, de Matyi csak utálkozott. Tünde se rajong érte. Pedig szép, amikor hidegen gyöngyözik egy pohárban, illatos, és savanykás íze felfrissít.
Azt is mondják, hogy az otthon erjesztett kvász a legjobb. Találtam is recepteket, de nem próbáltam még csinálni. Talán majd egyszer, ha megkívánom, és nem lehet majd venni a sarkon.
Utolsó kommentek