Utolsó kommentek

  • kalapácstollú: @Zoli: Ott is csak szintetikus, alkoholmestes kvászt kapni a boltokban? (2011.06.27. 16:54) Kvász (alkohol 0.)
  • kalapácstollú: Én most készítem a 16. főzetemet. :) Pontosabban, épp erjed. Boltban én is vet... (2011.06.27. 16:51) Kvász (alkohol 0.)
  • moshka: kvaszt most már azért Magyarországon is lehet kapni, vannak orosz boltok, én s... (2009.02.24. 11:58) Kvász (alkohol 0.)
  • Utolsó 20

Könyvjelzőtár

Mesék 1

2007.02.28. 06:31 | foszto | Szólj hozzá!

Először olvastam a meséket Kamillának. Bőröndjeinkben magunkkal hordozunk 4-5 meséskönyvet. Aztán csak úgy mondani kezdtem "a fejemből". Ez a képességem ittlétem alatt fejlődött ki. Azaz Kamilla fejlesztette ki bennem, mert minden mesemondás társasjátékká vált. Nem próbáltam leírni ezeket a meséket, csak élőszóban léteznek.

Erdei sétáink idején, ha fáradtak voltak már a gyermekek mesélni kezdtem, hogy kibírják hazáig. De ilyenkor Kamilla nem fogadott el bármilyen mesét. Rendelt. Először a meglévő menüből, de aztán új témákat, címeket talált ki. Mesélj a Láthatatlan Földről! Az legyen a címe, hogy a Virágok gondozója. Mondj olyant, hogy legyen benne egy őrző. Ezeket a meséket mint sajátjai tartja számon. Mondta is Tündének: Ma este olyan mesét mond apa, amit én találtam ki. Először csak a címeket tartotta észben, a többi az én dolgom volt. De hamar rászokott arra is, hogy a dramaturgiába beleszóljon: Királyos legyen, királylánnyal, de ne legyen benne őrző, inkább egy másik királyfi. Az vegye feleségül a végén. (Az őrzőknek mindig más őrizni valójuk van a világon.) Elég nagy a szabadságom, hogy úgy alakítsam a meséket, ahogy nekem is tetszik. Néha laposabbra sikerül, néha én is elégedett vagyok az eredménnyel. Kamilla csak a nagyon butára sikerült nevelő célzatú meséimet hurrogja le.

Van úgy, hogy kapok egy-egy megrajzolt mesét. Pár napja éppen egy ilyent:


Egy vidám zöld ördög piros fülekkel (itt van egy másik a domb alatt). Kamilla nem árulta el, hogy miért van nyakkendőben. Kitalálom.

Címkék: család írás olvasás

A bejegyzés trackback címe:

https://foszto.blog.hu/api/trackback/id/tr7641093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.